luni, 11 iulie 2011

Poze

Iata cam ce am muncit eu in ultima vreme; de fapt la ce am tras eu tare sa termin ptr ca de lucru mai am inca in lucru destule. :) La sfarsitul saptamanii actualizez cu alte poze.

Dantelarie

Detaliu

Inca un detaliu


Mandala
 De ce ii zic mandala? Ptr ca seamana (evident in mintea mea) cu una;

Mandala
 Mandala (मण्डल) este un cuvant sanscrit care inseamna "cerc". În tradiţiile religioase hindusa si budista arta lor sacra ia de multe ori o formă de mandala. Forma de bază a celor mai multe mandalele budiste si hinduse este un pătrat cu patru porţi care conţin un cerc cu un punct central. Fiecare poarta este în forma de T.
 Aceste mandale, de fapt diagrame concentrice, au semnificaţie spirituala si de ritual atât în budism cat şi in hnduism. Termenul este de origine hindusa şi apare în Rig Veda ca nume ptr secţiuni ale lucrării, dar este de asemenea folosit în alte religii indiene, cu precadere in budism. În ramura tibetana a budismului de Vajrayana, mandale au fost dezvoltate în forma de desen in nisip. They are also a key part of anuttarayoga tantra meditation practices. Ele sunt, de asemenea, un element cheie al practicilor de meditatie din tantra anuttarayoga.
În diferite alte tradiţii spirituale, mandalele pot fi utilizate pentru focalizarea atentiei aspiranţilor si adeptilor, ca si instrument al invataturii spirituale, pentru stabilirea unui spatiu sacru, şi ca si ajutor in meditatie şi in transa.
Potrivit lui David Fontana, natura sa simbolică poate fi de ajutor "in accesarea progresiva a nivelurilor profunde ale subconştientului, ajutand pe cel care mediteaza sa experimentezea un sentiment mistic de comuniune cu intregul univers." Psihanalistul Carl Jung a văzut mandala ca "o reprezentare a sinelui inconştient"
În limbajul de zi cu zi, mandala a devenit un termen generic pentru orice model de plan, diagramă sau model geometric care reprezintă metafizic sau simbolic cosmosul, un microcosmos al Universului vazut din punct de vedere uman. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Mandala

Manadala crestina
Mandala : bright orange mandala of svadhisthana chakra vector
Mandala portocalie ptr Svadhisthana Chakra
Mandala : Mandala Pattern
Model Mandala

Si in final, dar nu in cele din urma, iata ceva semne de carte; cat mai colorate; si mai urmeaza inca...

Cateva semne de carte


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu