joi, 21 iunie 2012

Cursul

Maine am din nou curs cu copilutii; facem coliere din bufnite :).
Si facem si poze iar pozele o sa le pun pe blog.

Pana atunci deschid primul meu tutorial: 

Colierul Bufnita

Materiale necesare:
- firul din care dorim sa realizam colierul: lana, piele, imitatie din piele, catifea etc. Diametru fir  - aproximativ 1 mm.
- doua bilute mari (cam 5mm diametru) rotunde sau ovale pentru ochi.

Firele se croiesc astfel:
 - un fir lung de 2,5 m ptr snurul de suport pe care vom impleti bufnita
- sase fire de cate 1 m - ptr bufnita propriuzisa.

Etape:
1. Realizarea snurului de suport:
            - firul lung de 2,5 m se pune in doua si se va impleti cu nod ornamental de lant. Dimensiunea snurului astfel impletit: aproximativ 60 cm. Capatul celor doua fire impletite le legam cu nod peste mana; doua trei noduri unul peste altul astfel incat sa rezulte un bumb pe care il vom introduce prin partea indoita a firului intial. Astfel avem si incuietoarea colierului.

2. Firele de dimensiune 1 m le dam in doua si le legam cu nod de capat de snurul impletit astfel incat in final vom avea 12 fire cu care vom realiza impletitura. Le impartim in doua, cate 6 fire. Pe primele 6 fire vom impleti o bara oblica de jumatati de noduri duble. Apoi pe urmatoarele 6 fire procedam la fel. Barele se incep dinspre exteriorul firelor si se inchid la mijloc. Am obtinut astfel fruntea bufnitei.

Apoi se separa in mijloc 4 fire (2 din stanga si doua din dreapta) cu care vom impleti o bara de noduri plate (5-6 noduri plate). Vom indoi aceasta bara spre interior si capetele ei (firele din care impletim) le introducem prin nodul initial, obtinand astfel nasul bufnitei.

Pe doua fire cate unul din stg si din dr vom pune cate o bilta neagra ptr ochi.

Apoi realizam cu toate firele o bara orizontala de noduri duble.
Reimpartim nodurile in doua, cate 6 fire si realizam cate 4 bare oblice pe fiecare set de fire din exterior catre interior. Barele vor fi incepute la distanta de aprox 7 mm una de alta si se impletesc astfel incat celallat capat sa fie lipit de bara anterioara.


La final strangem firele cu care am lucrat si pe ele facem nod spirala.


Rezultatul? Iata-l - o bufnita rosie, dragalasa :).
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu