vineri, 23 ianuarie 2015

Macrame Handmade - primul episod, istoria / Macrame Handmade - first episode - History

Un pic din istoria nodurilor

Tehnica innodatului sau tehnica macrame, ca si tehnica de lucru manual este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Cuvantul macrame are la origine arabul "migramah" care inseamna franjuri ornamentali sau mai bine cunoscutii ciucuri. Prin extensie, aceasta denumire a fost data obiectelor realizate prin innodarea manuala a firelor, intr-o anumita ordine, in dorinta de a realiza un model. Aceasta tehnica a fost foarte dezvoltata in sec al XIII-lea de catre arabi. Apoi spaniolii au invatat-o de la mauri si au practicat-o cu foarte mare indemanare. De la spanioli, macarameul a trecut foarte rapid la italieni care au realizat din fire albe de in dantele foarte frumoase. Treptat, macrameul a trecut in Franta, Olanda si apoi in Anglia. Tehnica reinvie in a doua jumatate a sec al XIX-lea cu o mai mare amploare in intreaga Europa.
Cei care au contribuit in mod sustinut la raspandirea acestei tehnici in intreaga lume sunt marinarii. Pe aceasta cale au ajuns macrameurile si in America. 
Gama firelor folosite astazi de aceasta tehnica este foarte larga; de la matase pana la cel mai gros fir de sfoara iar lucrarile care pot fi facute nu au ca limita decat imaginatia creatorilor.

Little bit of knots history

Knotting or macrame technique is an old well known handmade technique. Word macrame comes from arabic "migramah" which means fringe. By this technique, from threads knotted in certain order one can realise beautiful patterns, beautiful handmade works. This technique was developed by arabians in 13-th century. After that Spanish people took it from Moorish and through Italians it reached Europe, in France, Holland, England. In the second part of 19-th century this technique experienced a revitalization all over Europe. 
Sailors spread this technique all over wolrd. Today there is a wide type of threads one can use in macrame works; from silk to jute the tipe of works and patterns are only limited by creators creativity.

A good place to start on learning about macrame is Wikipedia:




Aceasta este o scurta introducere in tehnica macarmeului. Cu fiecare episod care va urma ca voi aduce din ce in ce mai aproape de lumea minunata, plina de culoare si creativitate a macramelului.
Stati aproape si bucurati-va. 

Un weekend minunat sa aveti!


So, this is a little bit of start in this technique.
With every episode I will introduce you to the wonderful coloured and extremely creative world of macrame. 
I will present you techniques as well as creators.
Stay tuned and enjoy the ride. I surely do :).

Have a nice weekend!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu