joi, 17 martie 2011

Pur si simplu azi (16 martie 2011)

Of, of, of cam urata zi ziua de azi; vremea; destul de apasatoare; e ca in basmul acela, nici calare nici pe jos, nici imbracata nici dezbracata. Asa si vremea de azi, nici cald, nici frig, nici cu soare, nici fara soare, nici nor, nici senin.
Am sa merg acasa si am sa mai lucrez la pititcutul inceput ieri. I-am facut deja palaria. Acum sunt la marginea ornamentala. :) Sper asa sa-mi mai revin.
 
Iata pozele cu cu ultima cruce celtica facuta si cu prima cruce celtica facuta.
 
Ultima mea cruce celtica


Prima mea cruce celtica
   
Ii spun cruce celtica ptr ca seamana f mult cu acest tip de cruce; stiti ca-n bancul ala: "asa a iesit"; si pentru edificare iata cum arata o cruce celtica adevarata:


Crucea celtică mai este cunoscută și sub numele de Crucea lui Odin. Simbol al celtilor din fosta Irlandă și Scoția, marcheaza atât creștinismul sfântului Patriciu, cât și străvechea figură mitică a celților - Manannan Mac Lir.
Cele mai vechi dovezi arheologice ale existenței celților (Celt - din grecescul Keltoi, denumire data de Herodot) este un monument funerar din vestul Germaniei, vechi de peste 3500 de ani.

Sursa imaginilor si a informatiilor este Wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Crucea_celtic%C4%83.



Apropos, ador Irlanda; am o deosebita slabiciune ptr Insula de Smarald; si-mi doresc din toata inima sa ajung candva in viata asta a mea acolo. Asta spre deosebire de Anglia. Sa nu radeti prea tare dar, cand ma gandesc la Irlanda nu simt decat bucurie si placere si liniste si pace; cand ma gandesc la Anglia si mai ales la Londra pur si simplu aproape imi vine sa plang. Inca nu-mi explic de ce, cert e ca Anglia si cu a sa capitala Londra nu stau de loc intre preferatele mele din lumea asta mare.

Un comentariu:

  1. Foarte interesante explicatiile despre crucea celtica! Si mie imi plac mult simbolurile celice numai ca nu am avut inca timp sa le studiez serios. In orice caz mie imi transmit un mesaj vizual atat de pamantesc, tribal, mistic! Just like it!

    RăspundețiȘtergere